De lekkerste Bubble Tea in Maastricht

Jay Cece
17 juni 2023
bubble tea maastricht

Bubble Tea, de kans is klein dat je er nog nooit van gehoord hebt. Bubble Tea is de afgelopen jaren enorm populair geworden en misschien wel hét populairste drankje van dit moment. Ondanks dat dit drankje van oorsprong uit Azië komt, is het al op veel plekken in Nederland te verkrijgen. Ook in Maastricht zijn er een aantal restaurants waar je Bubble Tea kunt proberen. Tegenwoordig is dit drankje in allerlei soorten, kleuren en maten te verkrijgen. Ben jij benieuwd naar hoe het smaakt? Of vind je het enorm lekker en wil je simpelweg ergens Bubble Tea in Maastricht kunnen halen? In deze blog vertellen we waar jij in Maastricht moet zijn voor de lekkerste Bubble Tea.  

Wat is Bubble Tea?

Heb je nog nooit Bubble Tea gehad, maar zou je dit wel graag eens willen proberen? Dan vertellen we je graag eerst meer over wat voor een drankje dit precies is. Bubble Tea komt oorspronkelijk uit Taiwan. Dit drankje werd nog niet zo lang geleden door een theeverkoper bedacht om zijn thee te onderscheiden van de rest. Hoe hij dit deed? Door tapiocaballetjes aan de thee toe te voegen! Tapiocaballetjes werden eerst vooral in desserts gebruikt en worden gemaakt van zetmeel uit cassave wortelknol. Bubble Tea wordt ook wel Boba Tea genoemd.

bubble tea maastricht

Bubble Tea kan op allerlei verschillende manieren worden geserveerd. Meestal is het een combinatie van koude melk of thee, met een siroop of fruit(smaken) en natuurlijk de tapiocaballetjes. Door de enorme populariteit van dit drankjes komen er steeds meer varianten van. Naast dat Bubble Tea wordt gemaakt van verschillende soorten thee, is het ook te verkrijgen met bijvoorbeeld koffie. Zelfs de tapiocaballetjes zijn in verschillende smaken en kleuren te verkrijgen. Ben jij heel erg benieuwd geworden of heb je nu wel zin gekregen in dit drankje? Hieronder vind je de beste restaurants waar je Bubble Tea in Maastricht kunt vinden.

Waar krijg je Bubble tea in Maastricht?

Moge Tee

Moge Tee was het eerste restaurant in Maastricht waar je Bubble Tea kon krijgen en is van dezelfde eigenaar als Dadawan. Inmiddels zijn er een aantal andere restaurants in Maastricht bijgekomen, maar dat maar Moge Tee zeker niet minder lekker. Bij Moge Tee heb je een enorm groot aanbod aan Moge Tee, maar ze zijn voornamelijk gespecialiseerd in Bubble Tea met fruit, melk en roomkaas. Op de menukaart vind je onder andere Bubble Tea met thee, vers fruit, tropische balletjes, popping boba en roomkaas. Het is zelfs mogelijk om je eigen drankje samen te stellen. Er is dan ook meer dan genoeg keuze! En dat is niet alles, want het interieur van Moge Tee ziet er enorm mooi uit! Je kijkt er dan ook zeker je ook uit. Of je nu in Wyck of het centrum van de stad bent, door de twee vestingen in Maastricht van Moge Tee, is er altijd wel eentje in de buurt.

Cheng

Midden in het centrum van Maastricht vind je Cheng. Ook hier vind je overheerlijke Bubble Tea. De menukaart bestaat uit vele soorten varianten van Bubble Tea. Waarschijnlijk heb je van een aantal soorten dan ook nog nooit gehoord. Denk bijvoorbeeld Bubble Tea met tiramisu of speculaas smaak, verse aardbei met munt en zelfs een roze variant. Er is genoeg keuze die zeker het proberen waard zijn. Naast dat deze drankjes de lekkerste smaken heb, zien ze er ook nog eens erg mooi uit. Ga je Bubble Tea in Maastricht halen bij Cheng? Dan kun je dat zeker met een mooie foto delen op jouw social media.

bubble tea maastricht

Niet alleen voor Bubble Tea, maar ook allerlei andere Aziatische snacks kun je bij Cheng terecht. In hun restaurant vind je namelijk een groot aanbod aan unieke Aziatische snacks en drankjes. Je kijkt er dan ook je ogen uit terwijl het water je de mond inloopt.

Boba Tea bestellen in Maastricht

Woon je in Maastricht en ga je liever niet de stad in? Ook vanuit thuis is het gewoon mogelijk om Bubble Tea te bestellen. Aangezien zowel Moge Tee als Cheng op Thuisbezorgd te verkrijgen zijn, kun je met één druk op de knop jouw favoriete Aziatische drankje bestellen en thuis laten bezorgen. Ideaal toch? Door deze twee Boba Tea restaurants in Maastricht weet je in ieder geval zeker dat je genoeg keuze hebt uit de lekkerste Bubble Tea. Met de hoeveelheid soorten zal er altijd wel een drankje tussen zitten die jij lekker zult vinden.

Wil je niet alleen een drankje doen, maar ook gaan lunchen in Maastricht? In deze blog vertellen we je de beste lunch tips in Maastricht.