Beste vegetarische restaurants

Vegetarische restaurants zijn tegenwoordig geen onbekend fenomeen meer en steeds meer te vinden in verschillende steden, waaronder in steden als Maastricht. Om je een beetje op weg te helpen met je volgende culinaire avontuur, hebben wij voor jou een kleine doch overzichtelijke restaurant guide geschreven.

Vegetarisch Maastricht

Maastricht is een van de oudste steden van Nederland en is rijk van de cultuur. Van eeuwenoude stadsmuren tot prachtige monumentale panden en van grote natuurgebieden tot moderne musea je vindt het allemaal in Maastricht. Buiten het vele cultureel erfgoed en ruime aanbod en musea, is het geruime aanbod aan eten ook een punt waar Maastricht in uitblinkt. Onder andere voor vegetarische gerechten is Maastricht de perfecte plek, want vrijwel ieder restaurant heeft een ruime keuze aan vegetarisch eten. Meer weten over dit ruime aanbod van eten? Lees dan snel verder!

Wat je kunt verwachten van Vegetarische restaurants in Maastricht

Sinds de komst van de universiteit is Maastricht een cultureel middelpunt geworden van het meest zuidelijke deel van Nederland. Talloze nationaliteiten hebben hun nieuwe huisvesting gevonden in Maastricht en de verschillende culturen die hier mee gepaard gaan, zijn steeds beter te voelen in de stad zelf. Onder andere met de trend en opkomst van vegan en vegetarische restaurants , was Maastricht een van de eerste grote steden die hieraan meedeed. Dit heeft er toe geleidt dat nu vrijwel ieder restaurant in Maastricht een ruime keuze aan vegetarische gerechten heeft en er zelfs meerdere 100% vegetarisch restaurants te vinden zijn.

Hier vind je de lekkerste vegetarische restaurants in Maastricht

Hoewel Maastricht geen grote stad is kun je er toch makkelijk het overzicht verliezen door de velen zijstraatjes. Hierdoor zal je al snel onbewust langs de beste restaurants lopen die Maastricht te bieden heeft. Om dit te voorkomen hebben wij voor jou alvast een aantal volledige of bijna volledige vegetarische restaurants op een rijt gezet.

Levantini

In de Boschstraat, de straat die het centrum en de markt verbindt, ligt een klein mediterraans restaurant genaamd Levnatini. Dit is een van de enige midden oosten restaurants die je kunt vinden in Limburg. Bij Levantini vind je onder andere de lekkerste falafel, humus en lebneh. Bovendien is het een vegetarisch restaurant en is al het eten gemaakt van hoge kwaliteit (lokale) producten

Pleur conceptstore

Maastricht staat bekend om zijn gezellige knusse en vooral kleine straatjes. Een van de meest gezellige en knusse straten is de koestraat. In deze straat vind je dan ook vanzelfsprekend meerdere horecagelegenheden, waaronder Pleur conceptstore. Het leuke aan deze lunchroom is dat alle producten van lokale boeren afkomstig zijn en alle gerechten zijn volledig vegan of vegetarisch. Helaas heeft pleur conceptstore (nog) geen diner kaart dus een echt vegetarisch restaurant kun je het nog niet noemen. Desalniettemin, kun je hier voor de lekkerste vegetarische of vegan ontbijtjes terecht tegen een eerlijke betaalbare prijs!

Van Wijck

Aan de andere kant van de brug , vlakbij het station ligt Wyck een van de bekendste buurten in Maastricht. In deze buurt vind je talloze lunchrooms, cafés en restaurants , waaronder van wijck. Deze lunchroom/bistro staat bekend om zijn gezellige sfeer, uitgebreide en lekkere ontbijtjes en smaakvolle lunchkaart. Hier vind je heerlijke gerechten tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Hoewel van wijck ook verschillende vlees- en of visgerechten heeft, is er op de menukaart genoeg keuze voor de gemiddelde vegetariër of vegan. Waaronder pannenkoeken, verschillende ontbijtwraps en een heerlijke burrata salade.

Eetcafe Ceramique

In het kader van "saving the best for last", eetcafé Ceramique doet hier zeker zijn eer aan! Het eetcafé is gelegen in de charmante rechtstraat binnen de buurt wijck. Het eetcafé staat bekend om zijn gezellige ongedwongen sfeer en een zeer uitgebreide vegetarische en vegan menukaart. Leuk feitje, het eetcafé is al sinds 1993 voor het grootste gedeelte vegetarisch en daarmee een van de eerste vegetarische restaurants in Maastricht. Dus ben je in Maastricht en op op zoek naar een vegetarisch restaurant? Dan is Eetcafé Ceramique zeer aan te raden.

Alleen de beste vegetarische restaurants in Maastricht

Als gids voor de beste kwaliteit restaurants in de omgeving van Maastricht en omstreken, gebruiken wij voor het maken van onze keuzes meerdere selectiefactoren en overwegingen. Op basis van deze selectiefactoren hebben wij de bovenstaande vier restaurants uitgelicht. Deze restaurants blinken namelijk alle vier uit op de kwaliteit van het eten, de prijs en de sfeer.

Ontdek meer restaurants en maak gebruik van onze gids

Natuurlijk zijn er meerdere deels vegetarische restaurants in Maastricht te vinden. Onder andere de Vogelstruys en de Gouverneur hebben meerdere vegetarische gerechten op hun menukaart. Op onze website kun je meer informatie over deze restaurants vinden en kun je ook meer informatie vinden over de verschillende keukens die Maastricht te bieden heeft. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de franse of italiaanse keuken ? Dan hebben we ook hiervoor een handige gids opgesteld!