Beste Franse restaurants in Maastricht

Van croque-monsieur tot Ratatouille en van een quiche tot de Franse uiensoep. De Franse keuken is een wereldwijd bekend fenomeen, die vooral geprijsd wordt om zijn smaakvolle gerechten. Bovendien behoort de Franse keuken tot de top van culinair eten en vind je ook in de duurdere en luxere restaurants meerdere van deze gerechten op de menukaart. Ontdek de beste Franse restaurants die Maastricht te bieden heeft en trakteer je smaak papillen op een ware smaaksensatie!

Franse restaurants in Maastricht

Om meer te weten te komen over de Franse keuken, moet je naar een Frans restaurant in Maastricht! Deze stad wordt ook wel gezien als de beste stad voor culinair eten in Limburg en dat is niet voor niks. In deze stad liggen namelijk meer dan 6 Michelin-restaurants, wat al een prestatie op zich is want zo enorm groot is de stad niet. Het grootste gedeelte van deze Michelinrestaurants een Franse keuken of zijn ze volledig gespecialiseerd op deze keuken. Hieronder gaan wij meer vertellen over de Franse restaurants Maastricht!

De waardering van de Franse keuken

De Franse keuken is een eeuwenoude traditionele keuken die door heel de wereld goed gewaardeerd wordt.  De keuken zelf is opgedeeld in vier stromingen, namelijk het Noordwesten, Provençaalse, Zuidwest Frankrijk en Noordoostelijk Frankrijk.

Het Noordwesten wordt gekenmerkt door het veelzijdig gebruik van boter, room en appels. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan crème fraiche. De Provençaalse keuken staat vooral bekend om het veelzijdig gebruik van tomaten en olijfolie, terwijl uit het zuidwesten vooral de culinaire gerechten afstammen zoals foie gras en runder pens. Tot slot het Noordoostelijk deel. Hier is de keuken vooral afgeleid van de Duitse keuken.

Waar vind je de beste Franse restaurants in Maastricht?

Je hebt een ruime keuze wanneer het aankomt op het vinden van een frans restaurant in Maastricht. Om het overzicht te behouden en je alvast op weg te helpen, hebben wij hieronder vier restaurants beschreven die eer doen aan de Franse keuken!

Normandy

Vlak tegenover het centrale treinstation ligt een niet opvallend frans restaurant in Maastricht genaamd: Normandy. Hoewel het restaurant zelf niet meteen opvalt, is dit een van de beste Franse restaurants van Maastricht. de menukaart staat vol met lekkernijen uit Frankrijk, die elk bereid zijn op een zeer professionele en smaakvolle manier waarmee de maximale smaaksensatie per gerecht behaald wordt! Bij Normandy omarmen ze het concept “comfort dining” dit betekent dat je kunt genieten van een warme, uitnodigende sfeer met heerlijke gerechten. Het restaurant heeft een heerlijke menu voor je klaarstaan, maar ook a la carte is mogelijk! Zeker een aanrader, wat ons betreft!

Le Fernand

Dit Franse restaurant in Maastricht is een begrip voor de lokale Maastrichtenaren en ver daarbuiten! Gelegen in een klein zijstraatje naast de grote straten van Maastricht ligt dit kleine maar bekende restaurantje! Het restaurant is volledig gebaseerd op de Franse keuken en er hangt een heerlijke huislijke, informele sfeer! Aan reserveringen doet Le Fernand niet. Zij geloven dat iedereen elk moment moet kunnen komen binnenlopen voor een heerlijk diner dat voelt als thuiskomen! De Franse keuken wordt vaker gezien als een duurder segment. Bij Le Fernand is dat niet het geval en zijn de prijzen van het eten vergelijkbaar met andere omheen liggende restaurants! De menukaart van Le Fernand heeft een vaste basis, maar wordt vaak vernieuwd met nieuwe variaties. Denk aan typische Franse gerechten: Grenouilles, escargots, foie gras en paté maison. Samen met de uitgebreide wijnkaart zorgt het voor een onvergetelijke, heerlijke avond.

Beluga

Beluga heeft de afgelopen jaren veel bekendheid vergaard en niet alleen Maastricht, maar ook ver daarbuiten. Het restaurant zet zichzelf neer als een fusion restaurant, wat betekent dat zij inspiratie halen uit meerdere keukens en dus niet bij een keuken blijven. Deze verandering van keukens, zorgt er onder andere voor dat menu items snel wisselen en periodiek andere keukens op de menukaart staan. Bovendien zijn alle ingrediënten die worden gebruikt van lokale afkomst. De kwaliteit van Beluga kan men alleen maar omschrijven als voortreffelijk! Het is dan ook niet raar dat Beluga tot de top 500 beste restaurants in Nederland behoort. Wist je dat Beluga een MICHELIN ster bevat? Nog meer reden om het restaurant te bezoeken. Ondanks het snelle wisselende menu, merken wij dat Beluga alsnog de Franse keuken op de menukaart blijft zetten. Vandaar kiezen wij er dan ook voor om Beluga binnen deze keuken mee te rekenen.

Het selectieproces voor een Frans restaurant in Maastricht

Als gids voor de beste restaurants in Maastricht, gebruiken wij verschillende selectiefactoren waarmee wij een restaurant beoordelen en uiteindelijk bepalen of deze behoort tot de groep "Beste Franse restaurants in Maastricht". Wij kijken onder andere naar de service, inrichting van het restaurant en de prijs-kwaliteitverhouding van het eten. Op basis hiervan maken wij een uiteindelijke selectie van de beste restaurants, zodat wij jou kunnen helpen aan een onvergetelijke gebeurtenis. Een Frans restaurant bezoeken in Maastricht is zeker de moeite waard! Ontdek het zelf.

Bekijk onze andere keuken gidsen in Maastricht

Naast de Franse keuken hebben wij ook verschillende andere keukens een restaurantgids binnen Maastricht gemaakt. Op onze website kun je onder andere restaurantgidsen vinden voor de volgende keukens: