Beste Argentijnse restaurants in Maastricht

Argentijnse restaurants staan voornamelijk bekend om het grote aanbod aan vleesgerechten. Vaak worden deze bereid op de barbecue. De Argentijnse barbecue speelt dan ook een grote rol in deze keuken. Ook mogen de deegpakketjes met vlees, groentes of kaas zeker niet ontbreken op de menukaart. Zou jij graag de Arentijnse keuken willen proeven? Ga dan langs bij een van de onderstaande Argentijnse restaurants in Maastricht!

Argentijnse restaurants staan voornamelijk bekend om het grote aanbod aan vleesgerechten. Vaak worden deze bereid op de barbecue. De Argentijnse barbecue speelt dan ook een grote rol in deze keuken. Ook mogen de deegpakketjes met vlees, groentes of kaas zeker niet ontbreken op de menukaart. De Italiaanse keuken heeft veel invloed gehad op de Argentijnse gerechten. Zo valt pasta enorm in de smaak bij de Argentijnen. Ook wordt er veel kaas gebruik gemaakt van kaas. Heb je na het hoofdgerecht nog zin in een toetje? Dan heb je bij de Argentijnse restaurants genoeg keuze. Zo is Dulce de leche enorm bekend en vormt het de basis van veel desserts of koekjes. Kortom, de Argentijnse keuken heeft voor ieder wat wils. Wil jij genieten van overheerlijke traditionele gerechten? Ga dan een langs bij een van de beste Argentijnse restaurants in Maastricht.

De specialiteiten van de Argentijnse keuken

De Argentijnse keuken staat bekend om de heerlijke vleesgerechten , die maar al te graag wereldwijd worden genuttigd. In Argentinië geniet men enorm van dit vlees en daardoor hebben zij ook de grootste consumptie van rood vlees ter wereld. Ook de specialisten op het gebied van vlees, zoals slagers, zijn erg te spreken over dit Argentijnse vlees. Naast vlees zijn er nog meer authentieke specialiteiten uit de Argentijnse keuken, die je zeker moet proberen bij je volgende bezoek aan een Argentijns restaurant.

Puchero

Deze Argentijnse stoofpot wordt klaargemaakt door rundvlees te combineren met kip en dit samen te koken. Vervolgens wordt hier mais, wortels, pompoen, (zoete) aardappel, ui en verse kruiden toegevoegd. Puchero is een maaltijd die vooral in de winter veel gegeten wordt.

Tortas Fritas

Dit zijn gefrituurde pannenkoekjes, gemaakt van deegmeel, water en zout. In het moderne recept wordt hier nog olie, boter en eieren aan toegevoegd. De pannenkoekjes hebben een bijzondere smaak en die is vooral te danken aan de manier van bereiding. Deze worden namelijk gefrituurd in varkensvet , wat zorgt voor een extra lekkere toegevoegde smaak.

Milanesas

Dit zijn schnitzels, die veel weg hebben van de schnitzels uit Duitsland. De schnitzels worden klaargemaakt door een lap rund of kip dun te snijden, deze te marineren in eigeel met kruiden en knoflook en dit vervolgens te laten rollen in broodkruimels. vervolgens wordt dit geheel gefrituurd of gebakken in de pan. In de Argentijnse keuken vind je verschillende soorten Milanesas, waaronder een variant met tomatenpurree , kaas , ei en kruiden.

De beste Argentijnse restaurants van Maastricht

Maastricht kent niet veel authentieke restaurants die volledig gericht zijn op de Argentijnse keuken. Maar de twee die er liggen zijn beide van zeer hoge kwaliteit, staan bekend om hun vlees en beschikken over die authentieke Argentijnse smaak. Hierdoor behoren deze tot de beste Argentijnse restaurants in Maastricht, maar ook in omstreken.

Steakhouse Carnal

Dit Argentijnse restaurant is een waar walhalla voor de vleesgenieter. Je vindt hier enorm veel verschillende soorten vlees, verkrijgbaar in verschillende formaten waardoor niet alleen de kleine vleeseter hier los kan gaan, maar ook de grotere vleeseter hier optimaal kan genieten. Onder andere kun je hier heerlijke t-bone steaks bestellen van 100 tot wel 500 gram. Deze steaks zijn, net zoals de andere vleesgerechten bij Carnal, bereid op een houtskool barbecue en langzaam tot perfectie gegaard voor de best mogelijke malsheid en smaaksensatie die mogelijk is. Heb je nou echt veel honger en zin in vlees? Bestel dan een tomahawk van 100 tot 1000 gram. Deze tomahawk is heerlijk mals , perfect gekruid en zorgt voor een ware smaaksensatie.

Carnal maakt alleen maar gebruik van premium cuts, waardoor jij als klant alleen maar het beste vlees op tafel krijgt. Niet voor niks heeft dit Argentijns restaurant veel bekendheid ver buiten Maastricht gekregen, want menig vleeseter zweert bij de kwaliteit en smaak van Carnal! Mocht je nou niet zoveel vlees eten, maar wel de smaak willen proeven? Dan kun je voor het shared dining concept kiezen. Hiermee kun je makkelijk de gerechten met meerdere personen delen en alsnog optimaal genieten van de authentieke Argentijnse smaak. Het gebruik van louter de hoogste kwaliteit vlees, de geweldige smaaksensatie en de ruime keuze maken Carnal een van de beste Argentijnse restaurants in Maastricht.

Gauchos

Gauchos is geen opzichzelf staand restaurant, maar lid van een reeks keten restaurants die verspreid door Nederland liggen. Net zoals Carnal heeft ook Gauchos bekendheid gekregen door de kwaliteit van het voedsel en de manier waarop het bereid wordt. Dit is dan ook de voornaamste reden om dit een van de beste argentijnse restaurants in Maastricht te noemen. Ook kun je hier zelf bepalen hoeveel gram vlees je besteld en is dit net zoals Carnal een waar walhalla voor de vleesgenieter. Naast de heerlijke vleesgerechten vind je ook veel traditionele andere gerechten op de kaart van Gauchos , waaronder: empanadas, gamba's met tomatensalsa en zure room en chorizo. De menukaart van Gauchos is erg uitgebreid en er is zelfs een vegan optie beschikbaar. Kortom, een perfect restaurant voor een heerlijk avondje uit en waar je optimaal kunt genieten van de Argentijnse keuken.

Ontdek ook onze andere keukens

Er zijn dus niet veel Argentijnse restaurants in Maastricht en daardoor is de keuze ook niet zo heel erg groot. Mocht je nou geen zin hebben in Gauchos of Carnal, dan kun je er altijd voor kiezen om een van de andere keukens te proeven waar Maastricht van rijk is. Onder andere voor de vegetarische, europese , franse  en mediterraanse  keuken is er genoeg keuze.