Oosters interieur in jouw restaurant

Jay Cece
17 oktober 2023
Oosters interieur in jouw restaurant

Open jij binnenkort jouw nieuwe restaurant? Daar hoort ook een unieke en betoverende uitstraling bij!  Overweeg een oosters interieur in jouw restaurant. Zet de magie van een oosters interieur in. Het gebruik van unieke oosterse elementen verandert de sfeer en biedt gasten een onvergetelijke ervaring. In deze blog vertellen we hoe je een oosters interieur in jouw restaurant kan toepassen.

De eerste indruk

De eerste indruk van de gasten is de plaats waar ze binnen komen. Het oosterse interieur begint dus bij de ingang. Overweeg het plaatsen van een prachtige oosterse boog met kleurrijke mozaïeken erin verwerkt. Zo’n statement decoratie zal direct de aandacht trekken en nieuwsgierigheid opwekken. Gelukkig zijn er genoeg oosterse meubelen online beschikbaar om je hierover verder te oriënteren.

Het geheim van oosterse kleuren

De kleuren binnen het oosterse interieur zijn levendig. Gebruik warme tinten om een luxueuze sfeer te creëren. Tinten als rood, goud en paars zijn hierbij uitnodigend. De warme tinten kenmerken de gevoelens van passie, gastvrijheid en overvloed. Vergeet de tinten niet terug te laten komen in wanddecoraties, tafelkleden en vloerbekleding. Een voorbeeld van zo'n oosters restaurant, is restaurant Ginger.

Verlichting voor de perfecte sfeer

Verlichting is een factor dat niet kan missen bij het bepalen van de sfeer in een restaurant. Kies voor oosterse lampen met zachte, gedempte verlichting. Verlichting als deze creëren een warme en uitnodigende sfeer die perfect matched met een romantisch diner of gewoon een gezellig samenzijn.

Oosterse decoraties

Een belangrijk onderdeel binnen oosters interieur is kunst. Laat dit dan ook terug komen in het restaurant. Hang mooie oosterse kunstwerken op de muren als decoratie. Andere beelden, kussens en tapijten met oosterse patronen dragen ook bij aan de unieke sfeer.

De eettafels

De eettafels zijn het centrale punt van het restaurant. Laat de oosterse invloeden ook terugkomen in tafelkleden en serviesgoed. Hiermee creëer je bij gasten het gevoel alsof ze zich in een oosters paradijs bevinden. Voeg eetstokjes toe voor een extra vleugje elegantie.

De kracht van aromatherapie

Een subtiel element binnen oosterse interieur is de geur. Laat de oosterse aroma’s terugkomen in het restaurant middels geurkaarsen. Gebruik geurkaarsen met aroma’s als sandelhout, jasmijn en vanille. Dit draagt enorm bij aan een onvergetelijke culinaire ervaring.

Oosters interieur

Oosters interieur is een tijdloze keuze. In een wereld vol trends is het een goede keuze voor het interieur van jouw nieuwe restaurant. De cultuur en geschiedenis van het Oosten creëren een unieke sfeer die gasten steeds opnieuw zullen willen ervaren.

Onze laatste gedachten zijn dat het inzetten van een oosters interieur een slimme zet is om gasten te trekken en te behouden. Je kunt een onvergetelijke sfeer creëren met onder andere oosterse elementen, betoverende verlichting en levendige kleuren. Maak van jouw restaurant een oase van oosterse gastvrijheid!

Meer blogs lezen? Lees dan De kracht van voeding