De beste sushi restaurants in Maastricht

Jay Cece
5 juli 2024
sushi maastricht

Zoals een echte foodie beaamt, ben ik langs redelijk wat sushi restaurants in Maastricht gegaan in mijn alsnog jonge leven. Van Amby tot Daalhof, ik denk dat ik ze ondertussen bijna allemaal wel gezien heb. Het enige ‘probleem’ is, is dat sommige tentjes ondertussen al redelijk wat jaren en kilo’s geleden waren. Daarom ben ik sommige restaurants nog eens langs gegaan om te kijken wat nu écht de allerbeste zijn. Dusdanig heb ik dit lijstje opgesteld van de beste sushi restaurants in Maastricht, eet smakelijk alvast! Ze staan in willekeurige volgorde (want over smaak valt niet te twisten), Laten we beginnen bij de eerste; restaurant Ginger!

Restaurant Ginger

Ik begin met restaurant Ginger, ondanks dat ze niet een ‘puur’ sushi restaurant zijn. Waarom vraag je? Omdat je hier ideaal die schavotten meekrijgt die niet van sushi houden, maar wel van Aziatisch eten! Je krijgt hier van alles: sushi, rijstgerechten, steak, noedels, wat je maar wilt. Er is maar één voorwaarde: het wordt bereid via de Aziatische kookschool! Zelf ben ik normaal niet zo van de poke bowls, maar de zalm poke bowl hier is om je vingers bij af te likken vond ik. Je kan dit restaurant vinden in de buurt van Maastricht University!

Restaurant Kobe

Kobe is wat duurder, maar je krijgt waarvoor je betaald. Het eten is subliem en de ervaring net zo erg. Zelf ben ik hier een maand of twee geleden langs geweest omdat ik wat te vieren had en dan wil je net dat beetje extra hebben. Zelf vond ik het geweldig hoe je plaats kan nemen aan de bar en dat je de mogelijkheid krijgt om de teppanyaki chefs te zien koken. Als je toch wat meer van privacy zou houden dan kan je er ook voor kiezen om een tafel los van de bar te krijgen, maar voor de ervaring zou ik het je aanraden om plaats te nemen aan de bar. Alle gerechten wat die avond hebben gegeten waren echt heerlijk, maar de sashimi sprong er echt bovenuit. De sashimi hier is zo vers dat je nog net niet de zee proeft waar de vis uit gehaald is! Van live-cooking tot hoge kwaliteit producten, restaurant Kobe heeft écht alles wat een foodie nodig heeft om een avond vol (vullend) plezier te hebben. Daarnaast hebben ze ook een wijnselectie waar je u tegen kan zeggen!

Dadawan

Kan je sushi restaurants in Maastricht zeggen zonder Dadawan te noemen? Veel mensen kijken met een kritisch oog naar dit restaurant omdat het bij een keten hoort, maar dat hoeft niet per se slecht te zijn. Dadawan is, naar mijn mening, een gulden tussenweg tussen prijs en kwaliteit. Plus het is ergens ook wel leuk om door een robotje geserveerd te worden. Je eten is er snel, je eten is er goed en de prijs valt heel erg mee. De sushi boten hier zijn mijn persoonlijke aanrader als je met een groep gaat (of écht hele grote honger hebt). Plus door de grootte is er eigenlijk altijd wel plek. Het ligt op de Kesselskade dus je kan het vanuit heel Maastricht bereiken. Als je nu het gevoel hebt tot de Kesselskade te ver weg is kan je er ook nog altijd voor de grotere Dadawan kiezen bij het station! Dit is een grotere Dadawan die altijd vol zit, dus wees op tijd!

Tokyoto

Aan de Maasboulevard ligt het sushi restaurant Tokyoto! Het zit ‘m al in de naam, Tokyo en Kyoto. Dit restaurant brengt de sushi smaak van Tokyo zo naar jouw smaakpapillen toe. Hoewel er hier ook gegrild kan worden, druk ik je op het hart om alsjeblieft voor de sushi te gaan. Ze hebben een sushi van de week die, tot nu toe, nog niet is tegengevallen. Ik ben er nu drie keer geweest en elke keer was het een aangename verrassing. Voor de zekerheid zou ik wel vragen wat het is, voor het geval je ergens allergisch voor bent. Je betaalt hier één prijs voor all you can eat. Dit houdt in dat je 2,5 uur kunt genieten van sushi en andere Japanse gerechten voor een vast bedrag. Neem dus genoeg honger mee!

Sashimi

Sashimi is al lange tijd bekend bij iedereen die van Maastricht houdt. Waarom? Lage prijzen en veel lekker eten van hoge kwaliteit! Van sushi tot grill, hier krijg je echt alles. Wij vinden dit restaurant zo fijn omdat wij van sushi houden en vrienden mee kunnen nemen die er niet zo dol op zijn. Toch gaan we allemaal met een volle buik naar huis, altijd een succes! Ga je met je vrienden liever naar een keuken die wat meer gemaakt is voor delen, dan moet je de Koreaanse keuken hebben!

Sushi & Noodle Bar Minami Maastricht

Ik ben zelf echt verzot op noodles. Ik ging hier eigenlijk heen om de sushi te proberen, die gewoon dikke prima was, maar de noodles maakten het wel echt tot een compleet Aziatische ervaring. Gelukkig ligt dit restaurant in de buurt van het centrale station in Maastricht, zo is het dus makkelijk te bereiken. Pak lekker de trein, loop van het station af en vul je maag! Het is heel goed te betalen én ook nog eens lekker (naar mijn mening). Probeer het vooral zelf eens uit!

Azië Tapas

Op het Vrijthof is nog een leuk restaurantje te vinden tussen alle terrassen in. Tussen alle terrassen in ligt Azië Tapas. Dit restaurantje maakt gebruik van een bijzonder concept waarbij we de mogelijkheid kregen om heel veel verschillende culturen te proeven. Zo worden hier gerechten uit Indonesië, Thailand, China, Japan, Vietnam, Sri Lanka en zelfs India aangeboden! Zelf stonden we er echt versteld van hoeveel verschillende smaken wij konden proeven op één avond. Dit is ook een plekje waar we vaker terug komen, want het viel zo goed in de smaak!

Ben jij een echte sushi liefhebber en kan iedereen je wakker maken van sushi? Dan zijn bovenstaande sushi restaurants in Maastricht perfect voor jou! Vindt de persoon of personen met wie je wilt gaan uiteten sushi niet lekker? Geen probleem! De meeste sushi restaurants in Maastricht hebben meer dan alleen sushi. Je kunt hier ook heerlijke andere Aziatische gerechten eten zoals noedels, gegrild vlees of vis. Ook hebben ze genoeg vegetarische opties! Zo kunnen jullie toch samen uiteten en beide genieten van lekkere Aziatische gerechten. Eet je toch liever nog andere Japanse gerechten naast sushi?  Ontdek dan hier de Japanse keuken van Maastricht!