De beste cocktailbars in Maastricht

Jay Cece
7 augustus 2023
beste cocktailbars maastricht

Of je nu op zoek bent naar een verfijnde plek voor een avondje uit met vrienden of een romantische date, Maastricht heeft een scala aan cocktailbars die aan al je verwachtingen voldoen. In deze blog nemen we je daarom mee op een smakelijke reis langs de beste cocktailbars in Maastricht, waar creativiteit, sfeer en vakmanschap samenkomen om de perfecte cocktailervaring te creëren.

Beez

Café Beez is een van de beste cocktailbars in Maastricht; vandaar dat je zelfs twee vestigingen in de stad hebt. Op de cocktailkaart vind je alle klassieke cocktails, zoals Long Island Iced Tea en Mojito. Daarnaast vind je een aantal bijzondere smaakjes van Mojito en Martini. Bovendien in de zomer kun je jouw lekkere cocktail nuttigen op het terras.

beste cocktails

Rumors

Rumors bevindt zich dichtbij het Onze Lieve Vrouwe-plein. Je kunt er genieten van borrelhapjes en cocktails. Het speciale van Rumors is dat je er ook zelf cocktail workshops kunt volgen. Naast cocktails kun je ook gewoon een borrel drinken of zelfs langskomen voor de lunch. Tijdens de zomer kun je zelfs genieten van je eten en drankjes op een knus terras.

Matuchi

Een van de beste cocktailbars in Maastricht is toch wel Matuchi. De bar is ingericht in een rustgevende Oosterse sfeer met heerlijke lounge banken. Je vindt de klassieke cocktails op de kaart, maar dan met een eigen twist. Verder kun je bouwen op een goede service, passie en vakmanschap.  

The Commons

The Commons is een bar/restaurant met een hippe sfeer. Je vindt er heerlijke borrelhapjes, waar je tevens een cocktail bij kunt drinken. Je vindt er standaard cocktails, maar zelfs dinner cocktails. Deze cocktails worden afgestemd op het diner. Bovendien vind je er cocktails voor twee personen.

Brandsøn

Brandsøn is een zeer luxe cocktailbar met een luxe interieur. De cocktails zijn ook zeer goed en je vindt er heerlijke hapjes, zoals de Brandsønplank. Je kunt er lunchen en dineren. Brandsøn verzorgt bovendien private dining voor groepen of bedrijven.

Mr. Smith

Mr. Smith is gelegen in de wijk Wyck en is zelfs een uitgeroepen tot de beste cocktailbar van heel Nederland. Deze cocktailbar bevindt zich in de kelder, waar je persoonlijk naar toe begeleidt wordt door een medewerker. Er heerst in de bar een aangename sfeer vol met jazzmuziek en de lekkerste cocktails.

beste cocktailbars

Denk aan het vervoer

En als je dan lekker cocktails gaat drinken, zorg dan voor gepast vervoer naar huis voor iedereen. Voor de mensen die niet meteen een hotelkamer willen huren, rijd met het openbaar vervoer naar huis of zorg dat er iemand is die de Bob is. Geen eigen auto, maar wel een rijbewijs? Huur dan een personenauto bij een autoverhuurbedrijf.

Vond je deze blog interessant? Lees dan hier meer over hotels met goede restaurants of lees hier over unieke restaurants in de Limburgse hoofdstad.

Voor tips over wokken in Maastricht, klik hier!