De lekkerste hotel-restaurants in Maastricht

Jay Cece
13 juli 2023
hotel-restaurants maastricht en fine dining

Restaurants in Maastricht zijn er meer dan genoeg. In welke keuken je ook geïnteresseerd bent, in Maastricht vind je het geheid. Hoe je een goed restaurant uitkiest, lees je hier. Maar hoe ideaal zou het zijn, als je heerlijk kunt eten op dezelfde plek als je overnacht? Kortom, welke goede hotel-restaurants heeft Maastricht te bieden? Wij gingen voor je op onderzoek uit.  

Hotel Alex

Wanneer je met de trein in Maastricht aankomt, vind je al snel hotel Alex. Dit is een klein hotel dat in de wijk Wyck ligt. De wijk Wyck bestaat uit gezellige straatjes met boetieks, speciaalzaken en leuke horecagelegenheden. Hotel Alex ligt op een laan met veel bomen, waardoor je heerlijk buiten op het terras onder de bomen een maaltijd kunt nuttigen.

Hotel Beaumont

Iedereen in Maastricht en zelfs hierbuiten heeft wel eens gehoord van het luxueuze hotel Beaumont. Het is een monumentaal pand, waarin je sfeervolle kamers vindt. Op de benedenverdieping ligt restaurant Harry’s, waar je de Franse cuisine kunt proeven. In Harry’s kun je zowel lunchen als dineren van allerhande culinaire hoogstandjes. Ook hotel Beaumont ligt in de geanimeerde wijk Wijck. Andere wijken waar je de beste restaurants vindt, lees je hier.

The Green Elephant Hostel

The Green Elephant is een Maastrichts hostel, die helemaal groen en veganistisch is ingericht. Kortom, lekker vegan eten doe je in dit hotel-restaurant. Het hostel serveert zowel een vegan ontbijt als een vegan diner. Bijkomend voordeel is dat je in dit hostel een spa vindt, waarvan je gratis gebruik mag maken bij het boeken van een kamer. Lees in deze blog plekken waar je heerlijk kunt ontbijten.

Vaeshartelt

Kasteel Vaeshartelt is een buitenplaats in het noordwesten van Maastricht. Het heeft meer dan twintig zalen, een park van 23 hectare, 84 hotelkamers en drie restaurants waar producten uit de eigen omgeving geserveerd worden. Het ligt bovendien slechts een kwartier lopen van treinstation Maastricht Noord af, waardoor je lekker die auto kunt laten bij het hotel wanneer je het centrum van Maastricht onveilig gaat maken.  

Crown Plaza

Het Crown Plaza hotel ligt zeer centraal aan de Maas vlakbij de oude Sint Servaasbrug. Het restaurant van dit hotel, genaamd de Mangerie, biedt een uitstekende view over de skyline van de stad. En bovendien kun je in het hotel-restaurant een perfecte mix van mediterrane en lokale gerechten tot je nemen.

hotel-restaurants maastricht met skyline

Kruisherenhotel

Kruisherenhotel is een speciaal hotel, want het is het enige hotel in de Limburgse hoofdstad dat vijf sterren heeft. Waarom? Ten eerste vanwege de unieke locatie in een voormalige, gotische kerk. Bovendien vanwege de centrale ligging achter het Vrijthof, waardoor je zo bij de terrassen en de winkelstraten bent. Bij restaurant Spencer’s kun je culinair lunchen of dineren. Lees in deze blog over meer plekken waar je exclusief kunt eten.

Fitz Roy Hotel

Bij het marktplein van Maastricht vindt je het Fitz Roy Hotel.  Dit is zowel een goed hotel als heerlijk restaurant. Je vindt hier echte culinaire hoogstandjes. Je kunt er drie gangen eten voor nog geen veertig euro. Nog een reden waarom je naar Fitz Roy moet gaan, is de urban garden. Dit is een bijbehorende binnentuin vol met ambiance.

Hotel van der Valk Maastricht

Hotel van der Valk is een luxe hotelketen binnen Nederland met elegante hotelkamers en wellness faciliteiten. Hotel van der Valk heeft ook zijn eigen restaurant waar je a la carte kunt eten, maar ook biedt het hotel-restaurant een Live Cooking buffet van 2.5 uur lang aan. Hierbij zul je kennismaken met gerechten van over de hele wereld.

Kasteel de Hoogenweerth

Hoewel het landgoed Hoogenweerth geen eigen restaurant heeft, moet dit hotel toch even benoemd worden vanwege de prachtige overnachtingsmogelijkheden en de bereidheid van de hotelier om handige eet tips in centrum Maastricht aan zijn gasten te geven. Op de website is zelfs een hele pagina gewijd aan lekkere eetmogelijkheden in de buurt. In het centrum van Maastricht is het niet vreemd als een hotel geen buitenzwembad heeft. Kasteel de Hoogenweerth wijkt echter van deze standaard af. Een bijkomend voordeel als je hier vertoeft: een exclusief zwembad in de tuin.