Waar vind je de beste restaurants in Maastricht?

Jay Cece
14 augustus 2023
Waar in Maastricht vind je de beste restaurants?

Maastricht is een stad die doordrenkt is van geschiedenis en cultuur, en deze elementen weerspiegelen zich in de diverse eetgelegenheden die je overal in de stad vindt. Of je nu houdt van traditionele Nederlandse gerechten, internationale smaken of experimentele keukens, Maastricht heeft voor ieder wat wils. Maar waar in Maastricht vind je de beste restaurants? In welke wijk moet je zijn?

Wyck: een smaakvolle beleving aan de Maas

De wijk Wyck, gelegen aan de oostelijke oever van de Maas, is een hotspot voor culinaire avonturiers. Met zijn charmante straatjes en historische architectuur biedt Wyck een scala aan restaurants die lokale ingrediënten combineren met internationale invloeden. Bovendien vind je hier kwalitatieve hotels en het treinstation van Maastricht. Lees hier meer over heerlijke hotel-restaurants in Maastricht.

In het centrum komen geschiedenis en gastronomie samen

Het historische stadscentrum van Maastricht is een paradijs voor fijnproevers. Te midden van eeuwenoude kerken en pleinen vind je hier restaurants die traditionele gerechten serveren in een eigentijds jasje. Bovendien vind je er zowel Italiaanse, Spaanse en Aziatische invloeden en nog veel meer. Hoe kies je nu het beste restaurant uit? Lees het hier.

Waar in Maastricht vind je de beste restaurants?

Céramique: Moderne vibes

De wijk Céramique is een staaltje modern stadsontwerp, en de restaurants hier weerspiegelen deze eigentijdse sfeer. Van chique eetgelegenheden tot gezellige cafés, Céramique heeft voor elk wat wils. Probeer bijvoorbeeld eens Marres Kitchen uit of Eetcafé Céramique.

Dousberg-Hazendans: lekker eten op de heuvel

De wijk Dousberg-Hazendans is een groen gebied op de heuvel de Dousberg. In deze woonwijk in het westen van Maastricht kun je echter terecht bij luxe restaurant Rantree of bij internationale restaurants als Pizzeria Crossa of de Orient.

Sint Pieter: Rust en smaak in harmonie

Sint Pieter, met zijn groene omgeving en prachtige uitzichten, biedt restaurants die de rustige ambiance weerspiegelen. Geniet van een heerlijke maaltijd terwijl je uitkijkt over de stad. Na de vele grotten op de berg bezocht te hebben, popel je vast om een lekker hapje te eten. Of ga eens lekker luxueus dineren bij Prix de Rome.

Amby: Kleinschalige gezelligheid

Amby mag dan klein zijn, maar het heeft een verrassend aanbod aan eetgelegenheden. Van gezellige brasserieën tot knusse eetcafés, hier proef je de warme gastvrijheid van Maastricht. Eet een hapje bij het Hof van Huntjens bijvoorbeeld, een gezellige brasserie met Limburgse producten voor een betaalbare prijs.

Heer: Een mix van culturen op je bord

De wijk Heer staat bekend om zijn diverse culturele gemeenschap, en dit is terug te zien in de culinaire scene. Proef smaken van over de hele wereld, van Azië tot Zuid-Amerika. Eet bijvoorbeeld divers Chinees eten bij Tsi-Au of lekker Grieks bij restaurant Kreta.

Wonen in Maastricht

Met al die culinaire wijken wil je toch zeker in Maastricht ook wonen? Maar welke wijk moet je nu kiezen? Kies voor een makelaar in Maastricht of omgeving om je van advies te voorzien. Makelaars uit deze stad weten precies waar je moet wezen en welke wijk aansluit op je behoeften.

Wil je weten waar je goed kunt eten buiten Maastricht? Lees dan ook eens deze blog over de beste restaurants in de Ardennen. Of ben je op zoek naar een goede parkeerplaats in Maastricht voor je bezoek aan een van bovenstaande restaurants? Klik dan hier.