Fine dining in Maastricht

Jay Cece
24 oktober 2022
fine dining

Maastricht staat vaak bekend als culinaire hoofdstad van Nederland. Dit komt onder andere omdat de Beglische, Duitse en Franse keuken zo dichtbij ligt. Hierdoor komen veel verschillende invloeden samen in de keuken, dit uit zich in de meest uiteenlopende en heerlijke gerechten. Maastricht staat ook bekend om het Bourgondisch en chique dineren, ook wel ‘fine dining’ genoemd. Het is dan ook niet gek dat Maastricht barst van de restaurants die een onderscheiding hebben, van Bib Gourmand tot Michelin ster! In deze blog beschrijven we de lekkerste fine dining restaurants van Maastricht!

Beluga Loves You

Als we het over sterrenzaken in Maastricht hebben, kunnen we niet om Beluga heen. Dit is misschien wel het bekendste restaurant van de stad en weet zich al jaren lang te onderscheiden met heerlijke cuisine. Het restaurant, gelegen aan de Maas, heeft de afgelopen jaren veel veranderingen doorgemaakt. Met nieuwe chef Servais Tielman aan het roer zijn er weer frisse nieuwe ideeën op het menu gekomen. Texturen en bereidingen uit verre windstreken zul je zeker gaan proeven, dit komt allemaal tot leven op je bord met de mooiste presentaties en de nieuwste technieken.

Harry’s

Dit restaurant wordt bestempeld als luxe brasserie en bevindt zich in het culinaire hart van Maastricht, in de Wycker Brugstraat. De brasserie, bekroond met een Bib Gourmand heeft zowel een Franse keuken als Franse ambiance en gaan mee met de tijd. Zo staan er verrassende vegetarische gerechten op het menu, waar ‘De Moestuin’ hun iconische gerecht is. Je kunt bij Harry’s terecht voor ontbijt, lunch en diner. Wanneer je met een groter gezelschap langskomt, kun je gebruik maken van de Private Dining Room.

Tout à Fait

Tout à Fait is een restaurant dat al sinds 2002 in het bezit is van een Michelin ster. Zo weet je meteen welke kwaliteit je hier kunt verwachten. Het restaurant staat bekend om het thuis-gevoel. Door het historische pand en het minimalistische design, krijg je al snel het gevoel dat je in je eigen luxe woonkamer aan het diner zit. De chef heeft al jarenlang ervaring met luxe gerechten en past graag nieuwe technologieën toe in zijn keuken. Tout à Fait staat in Maastricht ook bekend om hun fantastische wijnselectie, die uitstekend gepaard gaat met de gerechten op het menu.

Rantrée

Dit sterrenrestaurant staat niet alleen bekend om de geweldige fine dine experience, Rantrée bevindt zich op een unieke locatie. Op de achtste verdieping van het Domio Resort Hotel kun je genieten van een culinaire beleving, terwijl je uitkijkt op het prachtige Heuvelland van Limburg. Met verrassende en vaak Hollandse gerechten beleef je een heerlijke avond uit in het panorama restaurant midden in het prachtige landschap

De Oostwegel collection

Camille Oostwegel is inmiddels een zeer bekende naam in Maastricht. De unieke en luxe hotels in en rondom Maastricht zijn enorm populair en bevatten tevens een aantal heerlijke fine dining restaurants. Zo beschikt Château Neercanne over een luxe restaurant in het hotel en een eigen Auberge waar je kunt genieten van ontbijt, lunch en diner. Wanneer je op het terras zit voel je je koning te rijk en heb je prachtig uitzicht over het Heuvellandschap. Een andere locatie van de Oostwegel collection bevindt zich midden in het centrum van Maastricht, namelijk in het Kruisherenhotel. Dit vijfsterren hotel ligt in het voormalige 15e eeuwse Kruisherenklooster en je kunt hier van een geweldige fine dining genieten. Ook is de bekende ‘wine bar’ een populaire attractie in Maastricht!

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog genoeg inspiratie opgedaan om te gaan genieten van een unieke fine dining experience in Maastricht! Opzoek naar nog meer restaurants? Lees dan onze andere blog over leuke restaurants in Maastricht en laat je inspireren!

Ben je nou op zoek naar specifiek de beste Halal restaurants in Maastricht? Bekijk dan zeker eventjes deze pagina. En deze dingen moet je zeker niet in restaurants doen!