De leukste restaurants in Maastricht

Jay Cece
6 mei 2022

De stad waar de koninklijke familie is geweest op koningsdag! Dat kan niet iedere dag zeggen, maar buiten dat is Maastricht van zichzelf een speciale stad! Want vanuit Maastricht ben je zo in België en met een 20 minuten in Duitsland. Maar laat de inwoners van Maastricht maar niet horen dat ze in het buitenland wonen! Nee, Maastricht is misschien later bij Nederland gekomen, maar hoort er zeer zeker bij! En ook in Maastricht kun je lekker genieten van heerlijk eten! Wij hebben voor je uitgezocht waar je het lekkerste kunt eten!

Markt

De markt ligt centraal in Maastricht met het stadshuis in het midden en super veel horeca gelegenheden. Er zijn op de markt een aantal eet en drink gelegenheden die je zeker eens moet uitproberen als je in Maastricht bent!

Da Geppetto

Een italiaan en tapas restaurant in elkaar, je zou het bijna niet geloven! Maar het is toch echt zo! Met een Italiaanse sfeer begeef je je meteen in het zuiden van Italie. Alsof je een totaal nieuwe wereld in stapt. Het is bijna niet te geloven, zeker als je dan het eten voorgeschoteld gaat krijgen dan begeef je je al helemaal in een Italiaanse sfeer.

Reitz

Naar Maastricht zonder een frietje van Reitz gegeten te hebben, dat kan echt niet! De lekkerste friet van Maastricht vindt je hier! Er staat ook niet voor niks vaak een rij om een frietje te halen! Dat laat al zien dat het een goede frituur is! In de zomer gebruiken ze ook het raam om buiten te verkopen, geeft toch een sfeer die wordt gecreëerd.

Eetcafe Minckelers

Bij eetcafe Minckelers kun je terecht voor een heerlijke lunch of een heerlijk diner! Ze staan altijd voor je klaar of het nu zomer of winter is! Ze houden rekening met eventuele allergieen, dus mocht je nu last hebben van lactose of gluten? Het maakt hier niks uit, met een speciale allergie kaart komt alles goed!

Vrijthof

Het vrijthof, het bekendste plein in Maastricht. Hierbij zit je op de beste plek van Maastricht en kijk je uit op een plein met veel historie! Een plein wat gewoon al gezellig oogt van zichzelf en geen feestje nodig heeft om gezellig te zijn. Op het vrijthof zijn ook superveel verschillende restaurants. Wij zullen er weer een paar uitlichten voor jullie, zodat de keuze makkelijker maakt!

Brasserie Monopole

Tuurlijk, je zit op het Vrijthof dus het zal niet mega goedkoop zijn! Maar dat weet je als je voor de luxe locatie in een stad kiest. Maar als je er zit, krijg je er heerlijk eten. Met heerlijke spareribs of een heerlijk stuk zalmfilet kan al heel veel goed gemaakt worden. Daarnaast geeft het uitzicht ook wel een unieke ervaring.

Luster

Bij Luster staat het centraal om te delen! Want het gaat erom dat je samen geniet en niet alleen, daarom heeft Luster ook het concept van sharing dishes. Hierbij kan men zelf de gerechtjes uitkiezen of laat de keuze over aan Luster! Hierbij kiest Luster voor jou de gerechtjes die je voorgeschoteld krijgt. Niet alleen is Luster gespecialiseerd in het eten, ook in het drinken. Met name de cocktails, ze doen dan ook hun uiterste best om je de mooiste en lekkerste cocktails voor te zetten!

D’n Ingel

D’n Ingel is gewoon lekker Maastrichts, met echte Maastrichtse gerechten op de kaart. Het geeft ook sfeer van Maastricht weer, namelijk authentiek en warm. De specialiteit van D’n Ingel zijn dan ook de typisch Limburgse gerechten, zoals zuurvlees. Maar het gaat bij D’n Ingel ook meer om het bourgoundisch genieten!

Basilica

De keuze bij Basilica is neet heel veel, maar ze hebben voor ieder een keuze. Doordat hun menukaart wel heel variërend is. Echter zijn de voorgerechten ook verkrijgbaar als hoofdgerechten. Bij Basilica zit je in tegenstelling tot de rest van de restaurants nog redelijk beschut, omdat je aan de hoek van het vrijthof zit. Maar dat betekent niet dat ze minder goed zijn, in tegendeel zelfs!

Hopelijk kun je een keuze maken, want het is niet heel gemakkelijk met zoveel leuke en lekkere restaurants.

Heb je nog vragen naar ons, neem dan contact met ons op, of neem eens een kijkje op onze website tussen de verschillende restaurants en laat je verrassen door het aanbod van restaurant in ons dashboard.