Beste Tapas restaurants in Maastricht

Jay Cece
3 augustus 2023
Tapas restaurant maastricht

Ben jij een groot fan van Spaans eten of wil je eens iets nieuws proberen? Dan ben je vast op zoek naar het beste tapas restaurant van Maastricht. Geen zorgen! In deze blog zullen we een aantal van de beste tapas restaurants van Maastricht bespreken, zodat jij aan het einde van deze pagina precies weet waar je moet gaan eten!

La Bodega

Het eerste tapas restaurant dat we zullen bespreken, is La Bodega Maastricht. Wanneer je dit restaurant bezoekt, lijkt het direct alsof je in Spanje bent! De zaak is namelijk ingericht als een écht Spaans restaurant en het geeft dan ook de illusie dat je in Spanje bent.

Of je nu een klein hapje wilt doen of uitgebreid wilt dineren, bij La Bodega ben je aan het juiste adres. Dit tapasrestaurant in Maastricht heeft een zeer uitgebreide kaart aan Spaanse gerechten, maar hecht ook erg veel waarde aan het aanbod op de wijnkaart. Zo hebben ze een uitgebreide wijnkelder, waardoor ze beschikken over een breed assortiment aan Spaanse wijnen die perfect bij de tapas passen.

Omdat het La Bodega tapas restaurant in het centrum van Maastricht gelegen is, in de Patielstraat, is het goed bereikbaar.

Café Madrid

Ben je op zoek naar de beste tapas in Maastricht centrum? Dan moet je volgens veel mensen bij Café Madrid zijn! Dit tapas restaurant in Maastricht ligt bij het Vrijthof en is dus makkelijk te bereiken. Café Madrid is naar eigen zeggen “een knusse tapasbar waar al je zorgen worden ontnomen”.

Bij Café Madrid in Maastricht kun je niet alleen terecht voor de standaard Spaanse tapasgerechtjes,  maar ook voor allerlei andere lekkere dingen. Zo hebben ze ook een aantal heerlijke Spaanse biertjes en sangria mag natuurlijk ook niet ontbreken. Je kunt er terecht voor een volledige Spaanse ervaring en mede daarom is het restaurant zo geliefd binnen de stad. Er staat voor iedereen genoeg op het menu, zelfs wanneer je halal wilt eten.

La Barraca

Het laatste restaurant voor tapas in Maastricht dat we zullen bespreken, is La Barraca. Bij dit restaurant kun je terecht voor de lekkerste tapas, maar niet alleen uit Spanje! La Baracca in Maastricht heeft, net als de hiervoor besproken restaurants, hun primaire invloed uit Spanje. Daarnaast verkopen ze allerlei Mediterrane tapasgerechten en ze zijn dus absoluut uniek in vergelijking met de concurrentie!

La Baracca heeft een internationaal en ervaren team waarmee ze de lekkerste tapas naar Maastricht brengen. Het is er altijd druk, waardoor het in de weekenden dan ook verstandig kan zijn om te reserveren! Zo weet je zeker dat je een tafel kunt krijgen. Alle bezoekers zijn altijd zéér tevreden en dat is ook wel te merken wanneer je reviews leest, zoals bijvoorbeeld de volgende:

tapas restaurant maastricht

Beste tapas in town Op dit moment veruit de beste tapas in town! Hier al vaker besteld tijdens de lockdown en nu voor het eerst hier in het restaurant zelf gegeten. Het is gewoon super lekker. Kwaliteit uitstekend! Personeel is vriendelijk, sommige spreken Engels, voor ons geen probleem alleen wat vaker is in tapasrestaurants dat je wel je een goedgevulde portemonnee mee moet nemen. Dat is niet alleen hier, je krijgt echter wel waar voor je geld! Alles is even lekker!”.

Heb je nu toch zin in iets anders dan tapas, zoals bijvoorbeeld een goede burger? Lees dan gauw onze blog: De beste burger restaurants in Maastricht! Ook vind je hier de lekkerste cocktailbars van Maastricht.