De beste Halal restaurants in Maastricht

Jay Cece
2 augustus 2023
Halal restaurants Maastricht

Ben je een moslim of simpelweg op zoek naar Halal eten, dan ben je hier aan het juiste adres. Iedereen kan genieten van lekker eten in restaurants, ook wanneer je alleen Halal eten eet. In deze blog zullen we je kennis laten maken met de beste halal restaurants in Maastricht, zodat jij heerlijk uiteten kunt!

Maastricht staat bekend om zijn rijke historie en culinaire scene en biedt een breed scala aan eetgelegenheden voor alle smaken. Of je nu een lokale inwoner bent of op bezoek komt, we hebben een selectie samengesteld van de meest heerlijke Halal restaurants die Maastricht die in Maastricht te vinden zijn. Van traditionele Midden-Oosterse keukens tot internationale smaken, we zullen je meenemen op een culinaire reis vol smaak en genot.

Umami by Han

Het eerste (oosterse) restaurant dat we zullen bespreken, is Umami by Han. Dit gezellige restaurant is een gespecialiseerd in onder andere Aziatisch en Japans eten. Ze hebben vestigingen in de grootste steden van ons land en Maastricht mocht dus ook zeker niet ontbreken. Het Halal restaurant in Maastricht is gevestigd in een statig pand in de Stationsstraat. Het ligt, zoals de straatnaam al verraadt, zeer dichtbij het station en heeft dan ook een ideale locatie binnen het centrum.

Halal restaurants Maastricht

Umami by Han heeft een prachtige uitstraling die goed bij het restaurant past. Het pand heeft een aantal grote ramen, waardoor je vanaf buiten al het prachtige interieur kunt bewonderen. Het restaurant heeft een strak, donker interieur dat gebruik maakt van een aantal Aziatische elementen. Omdat het restaurant net boven het straatniveau ligt, is het betreedbaar door middel van een aantal trappetjes. Dankzij de uitstraling is het zeker een uniek restaurant. Op deze pagina kun je tevens meer unieke restuarants in Maastricht vinden.

Hierder Hepke

Een volgende plek waar je lekker Halal kunt eten, is Hierder Hepke. Dit restaurant legt de focus op het bieden van een heerlijke lunchervaring en is dan ook geliefd bij de lokale Maastrichtenaren. Ze verkopen een groot aantal heerlijke broodjes en andere lunchgerechten en het is zelfs mogelijk om gebruik te maken van een ontbijtservice aan huis. Hierder Hepke levert namelijk bestellingen aan huis, wat een groot pluspunt is van het restaurant.

De ligging van Hierder Hepke is niet ideaal voor een ieder die enkel in Maastricht op bezoek is. Het restaurant ligt namelijk niet in het centrum, maar bevindt zich in de wijk Heer op iets meer dan 20 minuutjes lopen van het station af. Dit is natuurlijk geen onoverbrugbare afstand, maar de meeste mensen zijn toch eerder op zoek naar een restaurant dat dichterbij ligt. Het is om die reden met name geliefd door mensen die in Maastricht wonen en dus even met de fiets of de auto langs kunnen gaan. Om dit probleem op te lossen, hebben ze tegenwoordig een bezorgservice. Dus ook voor een toerist in Maastricht is een Halal lunch van Hierder Hepke een goede optie!

Burgerlijk

Halal restaurants Maastricht

Heb je zin in een lekkere Halal burger? Dan ben je bij Burgerlijk aan het goede adres! Uiteraard zijn niet alle burgers bij dit restaurant Halal. Maar dankzij hun zeer brede aanbod aan verschillende burgers zitten er genoeg Halal opties tussen. Iedereen kan er dus genieten van een heerlijke burger met friet.

Let op: We hebben het hier niet over de McDonalds kwaliteit burgers! Burgerlijk is een gerenommeerd restaurant dat een groot aantal kwalitatieve burgers op het menu heeft staan. Verwar het dus zeker niet met een fastfood-keten!

De ligging van Burgerlijk is ideaal. Het ligt namelijk in Wyck, het stuk van Maastricht tussen het station en het echte centrum van de stad.

Dus, weet jij al waar je gaat eten? Geef een van de beste Halal restaurants in Maastricht een kans en laat je verassen met heerlijk eten! Vind je het lastig om een beslissing te maken over waar je wilt gaan eten? Bekijk dan hier onze tips voor het kiezen van een restaurant in Maastricht.