Unieke restaurants in Maastricht

Jay Cece
17 juli 2023

Ben je een dagje uit in Maastricht en wil je genieten van een culinaire lunch of diner? Probeer dan de volgende unieke restaurants in Maastricht eens uit. We zijn ervan overtuigd dat je er geen spijt van krijgt! Zoek je een uniek restaurant buiten Maastricht? Kijk dan eens hier naar de beste restaurants in Meerssen!

Restaurant Château Neercanne

Dit restaurant bevindt zich in een prachtig kasteel en is een ideale plek voor een luxueus diner. Château Neercanne biedt culinaire hoogstandjes met een moderne twist. Het heeft ook een prachtig terras met uitzicht over de Jekervallei. Wat staat er dan zoal op het menu van dit restaurant in de Limburgse hoofdstad? Denk onder andere aan Heilbot, Ganzenlever of zeebaars. Dit restaurant is echt voor de fijnproever of als je een avond wilt genieten van een compleet 5-,6- of 7-gangendiner inclusief de lekkerste wijnen.

Auberge de Neercanne

Vanaf het najaar van 2023 kun je in de stallen van Chateau Neercanne ook genieten van een heerlijke lunch. Net als bij het diner in het Chateau kun je tijdens de lunch alleen het allerbeste verwachten, bijvoorbeeld buikspek, venkelrisotto en zomerfruit met vanille-ijs en vlierbloesem mousse.

Café Zuid

Café Zuid is gevestigd in een voormalige elektriciteitscentrale en biedt een unieke setting voor een avondje uit eten. De locatie aan het water en de sfeervolle verlichting zorgen namelijk voor een unieke en intieme sfeer. Het restaurant serveert internationale gerechten zoals pasta, maar je kunt er ook terecht voor een portie Limburgs Zuurvlees met een creatieve twist. Naast het eten kun je hier ook genieten van live muziek en andere culturele evenementen.

Bekijk ook 10 x oude Hollandse pot

Restaurant Rozemarijn

Rozemarijn is een klein, intiem restaurant dat bekend staat om zijn uitstekende service en heerlijke keuken met een Franse twist. Dit levert vaak bijzondere combinaties op die je ook alleen bij Rozemarijn kunt vinden. Het menu verandert regelmatig en biedt seizoensgebonden gerechten met verse en lokale ingrediënten. Het is een geweldige plek voor een bijzondere culinaire ervaring.

Café Sjiek

Ga je aan de slag als bouwplantoetser in Maastricht en wil je de stad leren kennen op culinair gebied? Ga dan naar Café Sjiek in Maastricht. Het is gelegen in de wijk Amby en staat bekend om zijn smaakvolle gerechten en vriendelijke service, gezellige sfeer en traditionele Limburgse gerechten. Hier kun je genieten van heerlijke streekgerechten, zoals zuurvlees, bloedworst en Limburgse vlaai. Probeer bijvoorbeeld de antipasto van Italiaanse vleeswaren of de lamsstoof met aubergine en rijst en als toetje een chocoladetaartje.

In welke wijken je de beste restaurants vindt, zie je hier.