3 van de beste restaurants in Meerssen

Jay Cece
17 augustus 2023
Meerssen

Soms wil je niet persé ín Maastricht eten. Het parkeren is er een absolute hel, het is druk en vaak is een reservering bij een goed restaurant krijgen nagenoeg onmogelijk. Maar alsnog heb je zin om vanavond op pad te gaan en buiten de deur te eten. Wat is dan je volgende keuze? Precies! Kijken welke steden en dorpen in de buurt liggen en daar eten! Daarom vandaag: de beste restaurants in Meerssen! Het is maar 13 minuten rijden en met de trein is het ook zéér goed bereikbaar! Zoek jij alsnog restaurants in Maastricht? Kijk dan hier naar de beste tapas restaurants of hier voor de beste studentenplekken!

Restaurant Gaar

Met een gemiddelde van 4,6/5 sterren uit meer dan 200 reviews, mag je er van uitgaan dat dit een zéér goed restaurant is. Officieel ligt het in Rothem, maar het is gedeelte van de gemeente Meerssen. Ze bestaan pas 5 jaar en worden nu al vernoemd in de Michelin gids, het is wachten op de eerste ster! Ze hebben namelijk wel al de Bib Gourmand binnen. De chef kok Joachim Müller combineert Limburgse streekproducten met internationale gerechten. Van het verre oosten tot het lokale Meerssen, alles valt perfect samen alsof het een mooie puzzel is. Daarnaast proberen ze ook de wijnprijzen zo laag mogelijk te houden, zodat écht iedereen van goede wijn kan genieten!

Klinkenberg 173

6231 BC Meerssen

043 870 0126

Gasterij Goesting

Met eenzelfde beoordeling als restaurant Gaar zou je zeggen dat Meerssen de place-to-be is, en dit klopt ook! Gelegen op de markt in Meerssen is deze heerlijke bistro er om iedereen bourgondisch te laten genieten! Kom voor het eten en blijf voor de huiselijke sfeer. Dit is de ideale plek voor mensen die buitenhuis willen eten met het comfort van een huiskamer. Hun menukaart wisselt met enige regelmaat, wat elk nieuw bezoek weer uniek maakt! Ze zijn elke dag, behalve maandag, open om je te ontvangen!

Markt 22

6231 LS Meerssen

043 364 2382

Preuf bistro en bar

Op nog minder dan een steenworp van Gasterij Goesting vindt je Preuf bistro en bar! Ontbijt, lunch, diner of gewoon een borrel, het kan allemaal bij Preuf! Hun etensfilosofie is simpel: lekker eten voor een eerlijke prijs. Met als specialiteit de vers afgesneden carpaccio of het Limburgse zuurvlees! Ben je op zoek naar een leuke bar om een werkborrel te organiseren? Ook daar is het dé ideale plek voor! Door de uitgebreide kaart aan hapjes en drankjes weet je zeker dat er voor iedereen wat lekkers tussen zit. Wil jij dichter bij deze restaurants zitten? Neem dan eens een kijkje bij deze makelaar in Meerssen!

Markt 24

6231 LS Meerssen

043 785 9854

Wil je meer lezen over goede restaurants buiten Maastricht? Lees dan ook dit artikel over restaurants in de Ardennen.