De beste eetgelegenheid voor studenten in Maastricht

Jay Cece
4 juni 2023
eetgelegenheid studenten

Als student zijnde wil je natuurlijk kunnen genieten van je studententijd. Daar hoort niet alleen uitgaan bij, maar ook lekker kunnen uiteten zonder dat je daar te veel voor hoeft te betalen. Het is tenslotte niet altijd even leuk of gezellig om ’s avonds voor jezelf te koken. Aangezien regelmatig uiteten niet te betalen is, zijn er in Maastricht studenten restaurants waar je voor een kleine prijs groot kunt genieten. Wat veel studenten niet weten, is dat er in Maastricht een groot aanbod is aan studenten restaurants. Het is tenslotte de grootste studentenstad in het zuiden van het land. Wil jij weten waar je de beste eetgelegenheid voor studenten in Maastricht kunt vinden? Je leest het hieronder!

De beste goedkope restaurants in Maastricht

Er zijn heel wat eetgelegenheid voor studenten in Maastricht. De een wat betaalbaarder dan de ander. Ondanks dat een studenten restaurant vooral betaalbaar moet zijn, is het ook belangrijk dat het eten lekker is, het restaurant centraal ligt. De beste goedkope restaurants in Maastricht sommen we hieronder voor je op!

Wallstock 61

Wallstock is een restaurant waar internationaal samenkomt. In dit restaurant komt door het interieur en de keuken klassiek en modern samen. Ondanks dat het restaurant een interieur heeft van een oude café, krijg je er de lekkerste burgers, bier en meer. Je kunt er zowel lunchen als dineren in het restaurant, maar ook op het terras aan de Maas. Waarom wij zeker weten dat er genoeg (internationale) studenten te vinden zijn? Omdat dit restaurant een speciale studenten special heeft. Met jouw studentenkaart kun jij een menu krijgen (met bier) voor een voordelige prijs!.

Dadawan

Hou je als student zijnde wel van Aziatisch eten, maar vind je dit vaak iets te duur? Dan moet je bij Dadawan zijn! Ondanks dat het restaurant er enorm gezellig uitziet en het eten er super lekker is, is alles er erg betaalbaar. Je hoeft niet bang te zijn dat je bij Dadawan uitgebreid moet gaan dineren, met het snelle concept geniet je van alle gerechten op de menukaart zonder een 5 gangen-diner of wijnarrangement. Door het digitaal bestellen en de robots in het restaurant, hoef je in ieder geval niet lang te wachten op je eten.

eetgelegenheid voor studenten

Bagels and Beans

Wil je even snel wat lunchen in een studenten restaurant of ga je samen met een vriend(in) studeren in de middag? Ga dan eens langs bij Bagels and Beans. Bagels and Beans is een goedkope restaurant in Maastricht waar je bagels, gebak en koffie voor een lage prijs kunt krijgen. Daarnaast ligt het ook in Wyck langs te straat, waardoor je tijdens het eten (of studeren) kunt genieten van alles wat langs komt lopen. Wil je liever thuis iets eten met vrienden? Dan kun je bij Bagels and Beans ook bestellen of afhalen.

De Gouverneur

Voor een avond voor met plezier en bier moet je bij De Gouverneur zijn. Bij dit speciaalbieren-café heb je keuze uit meer dan 300 soorten speciaalbier. Naast dat er genoeg keuze is uit bieren, staan er ook heerlijke (betaalbare) gerechten op de menukaart wanneer je tussendoor honger krijgt. Ideaal voordat je uit gaat! Wil je een keer iets leuks gaan doen met je vrienden of vriendinnen? Dan kun je bij De Gouverneur een bierproeverij gaan doen!

Zelf opzoek naar een eetgelegenheid voor studenten?

Ga je liever zelf opzoek naar een eetgelegenheid voor studenten in Maastricht om lekker te gaan eten of andere studenten te leren kennen? Dan is het belangrijk dat je op een aantal dingen let. Naast dat studenten restaurants voor betaalbaar zijn, bieden ze ook verschillende kortingen aan. Denk hierbij aan een studentenkorting of een happy hour. Daarnaast moet zo’n restaurant ook genoeg vega, vegan of gezonde opties aanbieden. Steeds meer (internationale) studenten volgen dan ook zo’n dieet. Ook is het interieur van een restaurant enorm belangrijk. Als je met vrienden gaat uiteten is het fijn als je een gezellige, huiselijke en comfortabele omgeving kunt genieten van al het eten en drinken.

Ben je nou op zoek naar specifieke Halal restaurants in Maastricht? Bekijk dan zeker even deze pagina.