De beste burger restaurants in Maastricht

Jay Cece
3 augustus 2023
burger restaurant maastricht

Ben jij een liefhebber bent van sappige hamburgers, smeltende kaas en heerlijke sauzen, dan ben je bij deze blog aan het juiste adres! Maastricht staat bekend om zijn levendige culinaire omgeving en is de thuisbasis van allerlei restaurants die heerlijke hamburgers serveren. In deze blog nemen we je mee op een smakelijke reis door de straten van Maastricht, waar we de beste burgerrestaurants ontdekken. Of je nu houdt van klassieke cheeseburgers, vegetarische opties of avontuurlijke combinaties, we hebben voor ieder wat wils. Lees dus gauw verder om achter het beste burger restaurant in Maastricht te komen!

Burgerlijk

Het eerste restaurant dat we als tip kunnen geven voor het eten van een burger in Maastricht, is restaurant Burgerlijk. Burgelijk is gespecialiseerd in het serveren van de lekkerste burgers. De burgers zijn hun échte specialiteit en zijn dan ook zeker te proeven. Daarnaast krijg je bij Burgelijk ook heerlijke cocktails en is er genoeg keuze uit vegetarische gerechten.

Burgerlijk in Maastricht heeft een uitgebreid menu en er is dan ook voor een ieder wat wils. Ze verkopen heerlijke vlees- en visburgers, maar ook voor vegetariërs zijn er een aantal heerlijke opties op het menu te vinden.

De locatie van Burgerlijk is ideaal. Of je nu vanaf het station moet komen of het centrum van de stad, je bent er erg snel. Burgerlijk bevindt zich namelijk in de Rechtstraat, een straatje in Wyck, in de buurt van het centrum van de stad. Mocht je nu toch niet in de buurt zijn of geen tijd hebben om langs te gaan, dan doet het restaurant ook aan thuisbezorging.

Wall-Stock 61

Wil je iets anders gaan proberen dan het restaurant Burgerlijk? Een ander kwalitatief burger restaurant in Maastricht dat we aan kunnen raden, is Wall-Stock 61. Dit restaurant combineert klassieke én moderne gerechten in combinatie met een vleugje lokale kennis. In dit unieke restaurant vind je vaak veel internationale mensen, maar ook lokale Maastrichtenaren zijn erg bekend met dit burgerrestaurant.

Het menu van Wall-Stock 61 legt de focus op het verkopen van heerlijke hamburgers, maar heeft ook een aantal Maastrichtse specialiteiten op de kaart staan. In combinatie met een groot assortiment aan heerlijke drankjes én een speciaal kids menu, kan iedereen iets lekkers vinden bij Wall-Stock 61.

Voor een iedereen die regelmatig in Maastricht komt, klinkt de Kesselskade vast bekend in de oren. Deze kade bevindt zich in het centrum van Maastricht en loopt langs de Maas. Op de Kesselskade kun je ook Wall-Stock 61 vinden. Dit restaurant is dus gemakkelijk te bereiken en ligt zeer centraal.  

burger restaurant maastricht

Patty ’n Bun

Voor een ieder die op zoek is naar luxe, handgemaakte burgers in Maastricht, moet je bij Patty ’n Bun zijn! Dit restaurant serveert allerlei soorten burgers die gemaakt worden in een soort Amerikaanse stijl. Verder krijg je er nog bijgerechten en heerlijke drankjes. Iedere burgerliefhebber is dan ook op zijn bij Patty ’n Bun!

Het restaurant is gelegen in de Sint Pieterstraat in Maastricht. Hierdoor is het vrij dichtbij de universiteit en zeer populair onder studenten. Het ligt op loopafstand van het centrum en het centraal station en is dus goed te bereiken! Let er wel op dat je bij Patty ’n Bun geen reservering kunt plaatsen! Iedereen kan binnenlopen, dus zorg ervoor dat je op tijd bent.

Vond je deze blog nu interessant, maar weet je niet goed hoe je een keuze moet maken tussen deze burger restaurants in Maastricht? Lees dan gauw onze blog: Tips voor het kiezen van een restaurant in Maastricht. Zin in een lekker drankje na je burger? Lees dan deze blog over waar je de beste cocktails van Maastricht kunt vinden.