Restaurants met een exclusief interieur in Maastricht

Jay Cece
19 januari 2023
Fine dining maastricht

Voor diegene die op zoek is naar een bijzonder restaurant met een speciale aankleding of locatie, zijn er in Maastricht een paar pareltjes. Ben jij gek op design vloerkleden en meubelen? Een speciaal interieur of locatie van een restaurant maakt de ervaring bijzonder. Het gaat dan niet alleen om lekker eten, maar ook de belevenis die je erbij krijgt. Heb je zin om Maastricht op een andere manier te leren kennen dan alleen de stad van Bourgondiërs? Lees dan snel verder en ontdek restaurants met een exclusief interieur in Maastricht!

Bijzondere restaurants

Maastricht heeft een aantal bijzondere restaurants waar je niet alleen geniet van de lekkere gerechten, maar ook een leuke sfeer en omgeving.

mensen die eten, foodmarket

Foodchurch

Als je het hebt over Restaurants met een exclusief interieur in Maastricht dan ben je bij de Foodchurch aan het goede adres! Foodchurch verklapt al de locatie. Je eet namelijk in een kerk! Het is een bijzonder concept waar meerdere zaakjes en verschillende keukens aanwezig zijn. Je kunt dus bij verschillende zaken bestellen en dit in de kerk opeten. Een beetje vergelijkbaar met een foodtruck festival, maar dan binnen.

Je hoeft niet te reserveren, maar houd er rekening mee dat het vaak druk is. Je hebt keuze uit de Aziatische keuken, Zuid-Amerikaanse gerechten, Bourgondische keuken en ook natuurlijk lekkere pasta en burgers. Er is dus voor ieder wat wils, dit is vooral handig als je met een groep lekker casual uit eten wilt.

Ook kan je hier terecht voor een heerlijke borrel, er zijn genoeg stands met lekkere cocktail, streek biertjes en natuurlijk verschillende wijnen.

Beluga Loves You

Dit restaurant bestaat al sinds 1997 in Maastricht en ligt aan de oever van de Maas. Hierdoor biedt niet alleen de binnenkant van het restaurant een beleving ook het uitzicht! Beluga Loves You is bekroond in 2020 met een Michelin ster, je kan dus niks anders verwachten dan kwaliteit en bijzondere gerechten!

De aankleding van het restaurant is geïnspireerd door de zee, Beluga betekent namelijk witte dolfijn, dat is afgeleid van het woordje “belaja”, dat “witte” betekent in het Russisch. Het restaurant biedt ook naast het moderne zee interieur een mooi uitzicht op de Maas, wat de combinatie van beiden bijzonder maakt.

De keuken is gericht op de Europese fine dining cuisine. Onder de begeleiding van chef Servais Tielman maakt Beluga opmerkelijke gerechten klaar met verrassende combinaties van uiterst verse producten.

Ben je in Maastricht en wil je een speciale avond uit? Heb je zin in een casual maar toch een speciale setting, dan is de Foodchurch zeker het bezoeken waard. Ben je toch meer opzoek naar fine dining en een bijzondere ervaring op het gebied van gerechten? Laat je dan zeker verrassen bij Beluga Loves You! Vond je deze blog leuk en wil je meer restaurants ontdekken in Maastricht? Bekijk dan onze blog over de leukste restaurants in Maastricht en omgeving!

Of lees hier de leukste lunch gelegenheden in Maastricht.