Hoe creëer je het perfecte interieur voor jouw restaurant

Jay Cece
15 april 2024
restaurant

Een restaurant gaat verder dan goed personeel en een lekkere menukaart. Het is ook belangrijk dat jouw restaurant gezelligheid en warmte uitstraalt bij jouw gasten. Hier let men op bij het kiezen van en restaurant. Zorg er daarom voor dat je de ruimte functioneel indeelt en het juiste meubilair gebruikt. Zoek jij als restauranthouder tips en inspiratie voor het interieur in jouw restaurant? Lees dan dit artikel.

restaurant

Zorg dat de stijl bij de doelgroep past

Het is belangrijk dat de stijl van de horecazaak bij je doelgroep past. Ontvang je mensen die wat chiquer zijn? Dan kun je dat ook toepassen in het interieur van de zaak. Of ontvang je mensen die voor de rust naar jouw horecazaak komen? Dan kun je kiezen voor een modern en klassiek interieur. Voor kleurgebruik zou je dan kunnen gaan voor natuurlijke aardetinten. Voor materialen kun je kiezen voor Linnen, leer en katoen. Voor een luxere uitstraling is het bijpassend om gouden elementen in je interieur te verwerken. Vaak wordt er in een luxe interieur ook marmer gebruikt en fluwelen meubels.

Zorg voor de juiste verlichting

In een restaurant is juiste verlichting een van het belangrijkste element van het interieur. Een restaurant heeft veel verschillende ruimtes en daar is overal verlichting voor nodig. Je kunt verschillende soorten verlichting in een restaurant toepassen.

Functionele verlichting

Functionele verlichting gebruik je in een restaurant om gasten te helpen om bepaalde taken uit te voeren. Mensen aan tafel kunnen zo goed de menukaart lezen en kunnen ze goed zien wat op hun bord ligt. Ook is er voldoende licht nodig bij de bar en in de keuken. Hierdoor kan het personeel goed hun werk doen. Ook zou extra verlichting toepasbaar zijn boven de computer. Hier worden bestellingen ingevoerd en rekeningen uitgeprint.

Sfeerverlichting

Natuurlijk is sfeerverlichting in een restaurant ook onmisbaar. Dit kun je creëren door (dimbare) spots. Je kunt ook wandlampen en plafondlampen hiervoor gebruiken. Zorg dat je hier een goede balans in vindt.

Decoratieve verlichting

Als je wilt dat je horecazaak er meer fancy uitziet, kun je gebruikmaken van bijvoorbeeld sierlijke designlampen of glazenbollen. Ze hebben een toegevoegde waarde hebben, maar hou het wel subtiel.

Accentverlichting

Met accentverlichting kun je een bepaald object of een bepaald deel van de ruimte extra verlichten. Dit bijvoorbeeld doen bij een mooi beeld of schilderij. Je zou ook de trap verlichting kunnen geven.

restaurant

Kies de juiste kleuren

Elke kleur heeft zijn eigen effect. Lichte tinten zorgen voor een kalmerend effect. Pasteltinten zijn liefelijk. Felle kleuren zijn chique en donkere kleuren geven warmte en elegantie. Het is misschien wel grappig om te weten dat de kleur rood zorgt voor eetlust. Als je gezonde, vegetarisch en biologisch eten verkoopt, kan groen een bijpassende kleur zijn.

Kies de juiste vloer

Een pvc-vloer is erg hygiënisch en onderhoudsarm, dus ideaal voor je restaurant. Ook is deze vloer erg duurzaam. Deze vloer past tussen alle horecagelegenheden thuis. Daarnaast gaan pvc-vloeren lang mee en je hebt ze in verschillende kleuren en effecten. Ben je op zoek naar een PVC-vloer voor in je horecazaak? Kijk hier voor een pvc-vloer in Limburg.

Als je wilt gaan voor een sfeervol en authentiek interieur, kun je gaan voor een houten vloer. Je zou denken dat dit niet ideaal is, omdat een houten vloer veel onderhoud nodig heeft, maar een houten vloer is sterk en daarmee is het goed bestand tegen intensief gebruik. Je kunt het ook gemakkelijk schoonhouden.