Horeca in Maastricht

Jay Cece
7 maart 2023
uitzendbureau in Maastricht

In het zuiden van Nederland vind je de bourgondische hoofdstad Maastricht. Naast een rijke cultuur en historische architectuur is er in Maastricht ook een hele hoop lekker eten te vinden. De stad heeft veel verschillende restaurants, bars, cafés en markten. Voor zowel toeristen als inwoners van de stad biedt Maastricht genoeg diversiteit op culinair gebied. Daarnaast mogen de beste plekken voor Limburgse vlaaien niet ontbreken. Klik hier waar je moet zijn!

Restaurants

Of je nu op zoek bent naar ontbijt, lunch of diner, in Maastricht zijn er genoeg verschillende restaurants te vinden om lekker te kunnen eten. Van restaurants voorzien van Michelin-sterren tot aan kleine, knusse lunchrooms, er is voor elk wat wils. Natuurlijk zijn er ook heel veel verschillende keukens te vinden van over de hele wereld, maar kun je ook lokale gerechten proberen, zoals zuurvlees of een stukje Limburgse vlaai. Populaire locaties waar je veel verschillende restaurants kunt vinden zijn onder andere de Wycker Brugstraat en het Vrijthof.

Bars en cafés

Naast een goede lunch, een uitgebreid diner of een lekker ontbijt zijn er in Maastricht ook genoeg gezellige bars en cafés om uren te borrelen. Loop ’s avonds bijvoorbeeld eens over het Onze-Lieve-Vrouweplein, dat ook wel genoemd wordt als het epicentrum voor het nachtleven in de stad. Een van de bekendere cafés in Maastricht is In den Ouden Vogelstruys, dat bekend staat om zijn traditionele inrichting en gezellige sfeer. Lijkt het je leuk om aan het werk te gaan binnen het gezellige nachtleven? Kijk dan eens naar vacatures via een uitzendbureau in Maastricht.

Markten en Street food

Ben je toch meer opzoek naar een snelle hap? Of wil je graag heel veel verschillende dingen proeven? Dan zijn er in Maastricht ook verschillende markten of Street food evenementen te vinden waar je allerlei lekkers kunt proberen. Wekelijks is er een markt op het Marktplein, waar je alles kunt vinden van verse groenten en fruit tot de lekkerste kaas en vleeswaren.

Naast de traditionele markten vindt er in Maastricht ook jaarlijks het foodtruckfestival ‘Trek’ plaats in het Stadspark. Tijdens het Hemelvaartsweekend wordt het park omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waarbij je bij de verschillende kraampjes eten van over de hele wereld kunt verkrijgen. Niet alleen is het eten erg lekker, ook zijn er verschillende activiteiten en optredens gaande, die voor uren vermaak kunnen zorgen.

Kortom, welke lekkere trek je ook hebt, in Maastricht zijn er genoeg opties om je te verzadigen.