Tips voor geslaagd diner voor grote groep!

Jay Cece
14 november 2022
buffet aan huis

Het zweet kan op je voorhoofd verschijnen als je ineens voor een grote groep moet gaan koken. Alleen kun je gelukkig wel voorkomen dat het een ramp wordt. Zo kun je veel met een goede voorbereiding bereiken. Wil jij lekker eten met een grote groep mensen, maar ben je bang voor je eigen kookkunsten of wellicht het gebrek eraan? Geen punt, neem deze tips ter harte en het komt vast goed.

Waarom geen buffet aan huis?

Voordat je begint aan een groot plan: stel je zelf eerst eens de vraag waarom je eigenlijk zelf wil koken? Het is helemaal geen schande om het koken aan een ander over te laten. Een buffet aan huis, klinkt heerlijk toch? Het kan zijn dat een buffet aan huis een beetje duur is, alleen misschien is het ook wel iets wat je samen met andere mensen kunt betalen. Zo wordt een buffet aan huis al een stukje meer betaalbaar.

buffet aan huis

Wel zelf koken

Het is natuurlijk wel heel gezellig als je zelf kookt. Heb je een kritisch publiek en kun je wel een beetje koken, alleen niet zoals een professional dat zou doen? Dan is de belangrijkste tip: houd het simpel. Daarbij is het slim om een gerecht te kiezen dat je al kent. De kans is namelijk superklein dat je met een bekend gerecht is misgaat. Daarnaast is het belangrijk dat je geen hoge verwachtingen schept. Gewoon een eerlijk verhaal.

Nog een tip? Voorkom stress. Koop alles zorgvuldig in en zet in de keuken al klaar wat kan. Op die manier houd je zoveel mogelijk overzicht. Dit noemen ze in de horeca mis en place.

Wees vooral zelf relaxed, je doet je best en als er eens iets misgaat, hoeft dat niet het einde van de wereld te zijn. Misschien wordt het zomaar eens een leuke anekdote voor bij het eten...

Mocht je zelf willen gaan koken en heb je inspiratie nodig? Lees dan onze blog met handige tips voor het creëren van een heerlijke maaltijd

Samen koken

Nog een andere optie is om samen te koken. Zeker als je een grote keuken hebt is dat goed te doen. Het is bovendien ook gezellig om te zien hoe iedereen kookt en je kunt ook nog eens fijn met elkaar praten onder het koken.

Wil je jouw restaurant gaan verduurzamen? Lees dan deze blog!