5 Gemakkelijke DIY klussen voor je restaurant

Jay Cece
26 juni 2024
klussen restaurant schildersbedrijf Maastricht

Het runnen van een restaurant is een uitdagende taak die veel zorg en aandacht vereist. Van de keuken tot de eetzaal, elk detail telt als het gaat om het leveren van een uitstekende ervaring voor je gasten. Gelukkig zijn er veel kleine klusjes die je zelf kunt doen om je restaurant efficiënter te maken en kosten te besparen. In deze blog bespreken we vijf gemakkelijke DIY klussen die elke restauranteigenaar kan uitvoeren om de dagelijkse werking van hun bedrijf te verbeteren.

5 Gemakkelijke DIY klussen voor je restaurant

Een restaurant heeft altijd onderhoud nodig. Echter als je niet handig bent, heb je de neiging alles uit te besteden aan professionals. Op die manier kunnen de kosten flink oplopen. Er zijn tal van kleine klusjes die je kunt doen, ook als je twee linkerhanden hebt. Hieronder bespreken we er vijf.

Je kunt de ambiance van je restaurant verbeteren

Het verbeteren van de ambiance en de uitstraling van je restaurant hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Hier zijn een paar eenvoudige dingen die je zelf kunt doen om de look van je restaurant te verbeteren:

Een frisse laag verf kan wonderen doen voor de sfeer van je restaurant. Kies kleuren die passen bij de stijl en het thema van je restaurant. Overweeg om een schildersbedrijf in Maastricht in te schakelen voor professioneel advies en om het schilderwerk uit te voeren.

Verlichting speelt een belangrijke rol in het creëren van de juiste sfeer. Gebruik zachte, warme verlichting voor een gezellige sfeer of heldere, koele verlichting voor een moderne uitstraling. Hang sfeervolle lampen op en gebruik kaarsen voor een intieme setting.

Kleine decoratieve elementen kunnen een groot verschil maken. Denk aan kunstwerken, planten, en tafeldecoraties. Zorg ervoor dat deze decoraties passen bij het thema van je restaurant.

Het vervangen of opnieuw bekleden van oude meubels kan de uitstraling van je restaurant aanzienlijk verbeteren. Kies comfortabele en stijlvolle stoelen en tafels die passen bij de algemene sfeer.

klussen restaurant schildersbedrijf Maastricht

Je kunt de rolwagens zelf onderhouden als simpele restaurant klussen

Rolwagens zijn de stille helden van elke professionele keuken. Ze helpen bij het verplaatsen van vuile borden, schone vaat en andere zware items. Wanneer een wieltje van een rolwagen het begeeft, kan dit de efficiëntie van je keuken verstoren. Gelukkig is het vervangen van een kapot wieltje een gemakkelijke klus die je zelf kunt doen. Zorg ervoor dat je reservewielen op voorraad hebt, zodat je snel kunt handelen wanneer een rolwagen defect raakt.

Hoe vervang je een wieltje?

 • Zet de rolwagen op zijn kant
 • Verwijder het kapotte wieltje door de bevestigingsschroef los te draaien
 • Plaats het nieuwe wieltje en draai de schroef stevig vast
 • Zet de rolwagen weer rechtop en controleer of het wieltje goed werkt

Vervang de voorwas slangen

In een drukke keuken is de afwasruimte cruciaal. Een kapotte voorwas slang kan de efficiëntie van je afwasproces vertragen en de kosten verhogen als je een hele nieuwe voorwas unit moet kopen. Gelukkig kun je eenvoudig alleen de slang vervangen.

Stappen om de slang te vervangen

 • Schakel de watertoevoer uit
 • Verwijder de oude slang door de aansluitingen los te draaien
 • Bevestig de nieuwe slang en zorg ervoor dat alle aansluitingen goed vastzitten
 • Zet de watertoevoer weer aan en controleer op lekken

Je kunt de koelkast rubbers zelf vervangen als simpele klus in je restaurant

Een goede afdichting van de koelkastdeur is belangrijk om de temperatuur laag te houden en energie te besparen. Versleten of beschadigde dichtingen kunnen leiden tot hogere energiekosten en bedorven voedsel. Het vervangen van een koelkastdichting is eenvoudig en kosteneffectief.

Hoe vervang je een koelkastdichting?

 • Koop een nieuwe dichting die past bij je koelkastmodel
 • Verwijder de oude dichting door deze voorzichtig los te trekken
 • Plaats de nieuwe dichting in de sleuf van de deur en druk deze stevig aan
 • Controleer of de deur goed sluit en er geen koude lucht ontsnapt

Onderhoud de schoonmaak spullen

Hoewel niet glamoureus, zijn schoonmaak spullen noodzakelijk voor het schoonhouden van je restaurant. Een kapotte mopemmer kan de schoonmaaktijd verlengen en de efficiëntie verminderen. Het vervangen van een kapot wieltje of een andere beschadigde onderdeel kan eenvoudig worden gedaan.

Stappen voor het onderhoud van mopemmers

 • Zet de mopemmer op zijn kant
 • Verwijder het kapotte wieltje of onderdeel
 • Bevestig het nieuwe onderdeel stevig
 • Controleer of de mopemmer goed beweegt en functioneert

Het uitvoeren van deze eenvoudige DIY klussen kan je restaurant efficiënter en kosteneffectiever maken. Door zelf kleine reparaties en onderhoudswerkzaamheden uit te voeren, kun je dure reparaties en vervangingen vermijden. En als je ooit hulp nodig hebt bij een grotere klus, zoals schilderwerk, kun je altijd rekenen op een betrouwbaar schildersbedrijf in Maastricht. Zo zorg je ervoor dat je restaurant er altijd tiptop uitziet en soepel blijft draaien.