Wat moet je niet in restaurants doen?

Jay Cece
12 augustus 2023
restaurant foto

Iedereen kent ze wel, mensen die een restaurant in gaan en niet weten hoe ze zich moeten gedragen. Dit geldt voor zowel klanten als personeel, er zijn er altijd een paar die alles doen wat verboden is. Dit hoeft niet persé te gaan over letterlijke regels, maar dit kan ook gaan over niet uitgesproken maatschappelijke regels. Maar wat bedoelen we nou met dingen die mensen niet in restaurants moeten doen? We zullen speciaal voor jou hieronder een paar mooie voorbeelden zetten, geheid dat je een van deze dingen herkent!

Mensen die kinderen meenemen naar restaurants die daar zeker niet voor bedoeld zijn

Je kent ze wel, mensen die er voor kiezen om kinderen los te laten rennen in fatsoenlijke restaurants, welke iedereens ervaring verpest. Je hebt een date avond met je partner, eindelijk naar dat ene restaurant, en iemand anders moet zijn of haar niet opgevoede kind loslaten als hel op de andere klanten. Ze lopen naar andere gasten toe en vallen ze lastig, ze lopen tegen obers aan, ze komen aan dingen waar ze niet aan moeten zitten. Al in al, dit is volgens ons een voorbeeld pur sang van dingen die mensen niet in restaurants moeten doen. Dit moet je bijvoorbeeld niet doen in deze unieke restaurants in Maastricht

Verdovende middelen

Dit gebeurt doorgaans voor dat mensen het restaurant betreden, maar alsnog merk je het. Of het nou een kok is die er voor heeft gekozen om stimulerende middelen zoals cocaïne te gebruiken, of een gast die in slaap valt vanwege kalmeringsmiddelen zoals bromazolam, hoe dan ook je merkt het. Ieder moest natuurlijk zijn eigen kunnen doen, maar anderen zien het wel.

Vragen om alles aan te passen

Hou hier in godsnaam mee op mensen. Het is voor de keuken én de ober ongelooflijk irritant wanneer je er voor kiest om een gerecht te pakken en dan elk klein aspect op het menu aan te laten passen. Als je zo iets specifieks wilt dat alles aangepast moet worden, dan heb je twee opties: het thuis zelf koken of een restaurant vinden wat dat daadwerkelijk maakt. Research kan echt wel je beste vriend zijn hoor, Google kan altijd helpen!

Kwaliteit verpesten met zout of goedkope saus

Stel voor je besteld een entrecote voor een goede 60 euro en vervolgens gooi je er 50 gram zout en een zelf meegenomen twee euro saus van de lokale supermarkt overheen. Dit is gewoon puur zonde, eet dan thuis of bestel wat anders. Iedereen heeft recht op zijn of haar eigen smaak, maar dit staat nog net niet gelijk aan godslastering in een geloofshuis.

Ben je helemaal klaar met restaurant gedrag? Ga dan eens naar een lekkere Bubble Tea in Maastricht!